in

Sud delimično odbacio optužbe protiv Radoja Zvicera

Sud delimično odbacio optužbe protiv Radoja Zvicera

KRIVIČNO vanraspravno veće Višeg suda potvrdilo je optužnicu protiv Ljuba Milovića i Petra Lazovića, objavljeno je na sajtu Višeg suda.

Foto: Libertas/Printscreen

U saopštenju suda navodi se da je isto veće konstatovalo da nema mesta optužbi Radoja Zvicera, Milana Vujotića i Slobodana Kašćelana da su kao saizvršioci izvršili krivično delo ubistvo u pokušaju.

Postupajući po kontroli optužnice protiv Z.R i dr, krivično vanraspravno veće Višeg suda je našlo da nema mesta optužbi protiv okrivljenih Z.R., V.M., i K.Š. da su kao saizvršioci izvršili krivično delo ubistvo u pokušaju, jer, kako je objavljeno na sajtu suda, navedeno krivično delo koje je u konkretnom predmet optužbe nije krivično delo.

Viši sud navodi i da nema mesta optužbi protiv okrivljenih M.Lj, Ž.R. i M.R. zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz i protiv okrivljenog L.P. zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer u odnosu na navedeno delo nema dovoljno dokaza, pa je u ovom delu, kako je objavio sud, protiv tih osoba u odnosu na navedena krivična dela krivični postupak obustavljen.

U ostalom delu, krivično veće Višeg suda je potvrdilo optužnicu SDT-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije