in

Smenjeni načelnici policije u deset crnogorskih opština

Smenjeni načelnici policije u deset crnogorskih opština

RUKOVODSTVO Uprave policije Crne Gore odlučilo je da smeni načelnike centara bezbednosti u deset opština.

Foto: Tviter Uprva policije Crne Gore

Smenjeni su načelnici u Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Ulcinju, Herceg Novom, Tivtu, Danilovgradu, Baru, Rožajama i Plavu, nezvanično saznaje RTCG.

Portal crnogorske radio-televizije navodi da se očekuju, i to uskoro, imena novih načelnika. Prema saznanjima RTCG, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor Uprave policije Nikola Terzić u ranim jutarnjim satima razgovarali su sa dvadesetak policijskih službenika za koje se pretpostavlja da su najozbiljniji kandidati za nove načelnike.

Crnogorski ministar zadužen za borbu protiv korupcije Zoran Miljanić ranije ove nedelje je potvrdio da su inostrani partneri Crne Gore dostavili podatke o jednom broju policajaca koji na računima imaju i po više od 50 miliona evra, preneli su prethodno crnogorski mediji.

Sudeći prema podacima istražnih organa iz Crne Gore i inostranstva, jedan od policajaca, koji na računu ima ovu sumu je i odbegli policajac Ljubo Milović, koji je u izveštaju Evropola označen kao saradnik crnogorskog kriminalnog “kavačkog klana” na čijem se čelu nalazi Radoje Zvicer.

BONUS VIDEO: PODRŠKA MILU BOŽOVIĆU – Protest u Budvi, građani blokirali kružni tok

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije