in

Sastanak skupštinske većine oko izbora nove Vlade Crne Gore

Sastanak skupštinske većine oko izbora nove Vlade Crne Gore

TREBALO je danas da realizujemo dogovor da ćemo potpisima poslanika zakazati sednicu Skupštine, na kojoj će se birati 44. vlada – kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, posle sastanka skupštinske većine.

Foto: V. Kadić

Sastanak je održan na inicijativu mandatara Miodraga Lekića.

– Mi smo pripremili potpise, a to su učinili i Demokrate, Prava Crna Gora… – dodao je Mandić, ističući da su Socijalistička narodna partija i CIVIS rekli da nisu spremni da zakažu sednicu. -Nismo uspeli da uradimo ono što smo započeli u septembru, i tada falili potpisi Ure. Nakon toga smo vodili razgovore i dogovorili se da URI, SNP-u i CIVIS-u pripadne deset resora, a deset podele Demokrate i DF. Nakon toga imali smo lokalne izbore koji su pokazali da je DF očuvao negde svoju snagu, dok to nije bio slučaj sa nekim drugim subjektima.Ali to nismo uzeli u obzir, držali smo se dogovora.

Danas su, kako je naglasio, od predstavnika tih stranaka čuli nove uslove.

– Njihovi organi bi morali da se izjasne ponovo, hoće da čuju ko bi iz DF-a bio u vladi – dodao je Mandić.

On je poručio da su pred njima brojni izazovi – da se izabere Ustavni sud, Sudski savet, Vrhovni državni tužilac..

– Mislimo da bi predsednica Skupštine Danijela Đurović i predsednik države Milo Đukanović trebalo da naprave dogovor kako bi istog dana bili raspisani i parlamentarni i predsednički izbori – rekao je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije