in

PAO DOGOVOR OKO CRNOGORSKE VLADE! Pobednička koalicija iz avgusta 2020. ponovo zajedno

PAO DOGOVOR OKO CRNOGORSKE VLADE! Pobednička koalicija iz avgusta 2020. ponovo zajedno

PREDSEDNIK NSD i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da je danas postignut dogovor parlamentarne većine.

Novosti

-Evo ga politički sporazum. Predstavnici stranaka koje su učestvovale u razgovorima stavili su svoje potpise. Desilo se ono što su mnogi sumnjali da može da se desi, kazao je Mandić. Narednih dana krećemo u nove razgovore. Ovo je dobra prilika da obavestimo i Predsednika države i međunarodnu javnost da postoji parlamentarna većina koja će imati novu Vladu Crne Gore“, kazao je Mandić.

Komentarišući izjavu predsedavajućeg Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika za Pobjedu, da Vlada sa Demokratskim frontom ne bi imala podršku Evropske unije, Mandić je kazao:

– Princip koji prihvatamo je da ne tražimo ništa drugo osim onoga što nam je narod dao i ne želimo da u dogovore budu uključene strukture koje nisu dobile podršku građana“.

Prema njegovim rečima, uspeli su lako da se dogovore.

Vraćanje na početak

Sastanak je prošao u dobroj atmosferi i svi konstituenti pobjedničkih partija bili su jedinstveni da zajedno krenu u borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, sređivanje biračkih spiskova.

Međutim, sporazum će, kako su rekli iz Snp i URE biti nistavan ukoliko se izglasa smena predsednice Skupštine Danihele Durović. Lider SNp Vladimir Joković pozvao je parlamentarce da odlože sednicu i za 15 dana izaberu novu Vladu i eventualno novo rukovodstvo Skupštine Crne Gore.

– Ovo je vraćanje na početak. S naše strane zadovoljstvo. Imamo 41 mandat, soremni smo da već sutra krenemo u veliki posao izbor tehničke vlade, kazao je Goran Daniloviv,lider Ujedinjne Crne Gore.

DF dostavio predlog sporazuma: Ciljevi ostaju borba protiv korupcije i kriminala,Vlada posvećena evropskim integracijama

Principi saradnje partija stare parlamentarne većine bazirali bi se na poštovanju izborne volje građana iskazane na izborima 2020, a ciljevi bi ostali borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast.

Nova vlada ostala bi posvećena evropskim integracijama.

To se navodi u predlogu sporazuma koji je dostavio Demokratski front, a o kome se razgovara na sastanku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije