in

Opština Budva uposlila policajca koji je pre dve i po godine razdužio uniformu u znak podrške SPC-u (VIDEO)

Opština Budva uposlila policajca koji je pre dve i po godine razdužio uniformu u znak podrške SPC-u (VIDEO)

OPŠTINA Budva ispravila je nepravdu prema bivšem policajcu Vuku Vukoviću koji je svojevremeno razdužio policijsku uniformu u znak podrške SPC-u koja se našla na udaru Mila Đukanovića i DPS-a.

Printscreen

Vuković je pre dve i po godine napustio policijsku službu zbog sramnog učešća policije u obezbeđenju rušenja manastirskih konaka na Briskoj gori u Ulcinju 10. juna 2020. godine.

Iako je zarad odbrane Crkve i vernog naroda žrtvovao posao, Vukoviću u prethodnom periodu niko nije pritekao u pomoć, iako je vladajuća garnitura koja je na krilima litija preuzela vlast isto obećala.

Posle dve i po godine i brojnih neispunjenih obećanja datih Vukoviću od strane ekperata i lažnih apostola iz 42. Vlade, Vukoviću je na kraju pritekla u pomoć Opština Budva na čelu sa predsednikom Milom Božovićem i obezbedila mu adekvatno zaposlenje u lokalnoj samoupravi.

Gest budvanske samouprave je za svaku pohvalu, što se ne može reći za ophođenje ekspertske Vlade koja za godinu i po dana uspela da izneveri očekivanja svih onih građana koju su za vreme najbrutalnijeg perioda DPS-ove diktature bili izloženi progonu zbog pripadnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi i srpskom narodu.

Podsetimo Vuković se u junu 2020. posle 17 godine službe odlučio da razduži policijsku uniformu.

“Službenik sam policije 17 godina. Odlučio sam se na ovaj korak da vratim uniformu, jer sam shvatio da kada smo došli u situaciju da pružamo asistenciju bagerima na rušenju naših crkava, manastira, hramova, naše Srpske pravoslavne crkve, ja se u sve tome ne pronalazim. Ne želim da budem dio tog kolektiva. Želim da budem, prvenstveno, čuvar crkve i čuvar naroda. Želim da se zahvalim svim kolegama na korektnoj saradnji, svoj posao sam radio pošteno i časno i smatram da među nama ima časnih policajaca, prije svega dobrih drugara koji dijele moje mišljenje. Ja sam od danas čuvar crkve. Časni krst je žrtva i ja tu žrtvu nosim sa sobom. Vaspitavan sam u duhu pravoslavlja, duhu svetosavlja, ponosan na svoje pretke, na svoje prezime, na moj durmitorski kraj, pleme Drobnjak, moju izvornu Staru Hercegovinu, moju Crnu Goru”, poručio je svojevremeno Vuković.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije