in

Od uređenja šetališta, do izgradnje škole u Igalu

Od uređenja šetališta, do izgradnje škole u Igalu

GODINAMA unazad najavljivani neki od kapitalnih hercegnovskih projekata biće realizovani ove godine.

Foto: V.V.

Prema rečima predsednika Herceg Novog Stevana Katića, na listi prioriteta je uređenje šetališta u Igalu, od nekadašnjeg restorana Baron do Titove vile. Početak radova očekuje se već 10. januara. Ugovorom sa Upravom za kapitalne projekte predviđeno je finansiranje  iz državnog budžeta. Reč je o iznosu od oko 3, 5 miliona evra.

– Tokom januara, ili februara, Morsko dobro raspisaće tender za rekonstrukciju šetališta od Hotela Plaža do Meljina, što će prema planu koštati oko 1,5 miliona evra. Ubrzo bi trebalo da počne i izgradnja glavne saobraćajnice na Luštici. Taj projekat vredan je osam miliona. Samo za eksproprijaciju zemljišta obezbeđen je jedan milion. Sledi i izbor izvođača  za izgradnju vodovoda na Luštici – rekao je Katić.   

Raspisan je tender za izgradnju autobuske stanice u Igalu, ali niko nije odgovorio na ponudu. Uzrok su verovatno duge i zahtevne procedure, ali i pokretanje većeg broja investicija ne samo u Herceg Novom.

– Dva puta se tako odustalo od izgradnje pasarele u Bijeloj – objasnio je predsednik Herceg Novog. – Raspisan je krajem 2022. godine tender za dogradnju Dnevnog centra za boravak starijih od 27 godina. Na listi planova je i sanazija klizišta kod Kanli kule, kao i potpuna rekonstrukcija stare škole u Srbini i izgradnja nove školske zgrade u Igalu.

BONUS VIDEO – MOST BUDUĆNOSTI I SPAJANjA SRBIJE I CRNE GORE: Igor Mirović, na otvaranju Srpske kuće u Beranama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije