in

Milojko Spajić i Janko Odović udarili na Jakova Milatovića

Milojko Spajić i Janko Odović udarili na Jakova Milatovića

GLAVNI odbor (GO) Pokreta Evropa sad (PES), na kome bi trebalo da se odlučuje o nastupu na parlamentarnim izborima 11. juna, zakazan je za 18 sati uprkos tome što je zamenik predsednika Jakov Milatović tražio da on bude odložen za sutra jer je večeras odsutan, saznaju “Vijesti”. Sednicu je zakazao predsednik partije Milojko Spajić, na insistiranje člana Predsedništva Janka Odovića.

Foto: Printskrin Instagram/Evropa sad

Inače, Odović je prošle sedmice podneo ostavku na mesto u Predsedništvu PES-a, ali ju je u međuvremenu povukao. Upravo Odović i Spajić žele da preuzmu potpunu kontrolu nad partijom, a da marginalizuju Milatovića. Zato je već krenulo pravljenje tabora unutar Evrope sad, ko koga podržava, i jasno je da će se ove podele produbljivati svakoga dana.

Sednica Predsedništva PES-a održana je pre desetak dana, ali tada nije utvrđen stav u vezi sa izlaskom na izbore. Na toj sednici Spajić je tražio blanko podršku za upravljanje partijom, koju nije dobio od kolega. Po Statutu GO odlučuje na osnovu zaključaka Predsedništva PES-a.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije