in

EPCG i Milutin Đukanović moraju da plate kazne zbog popusta na struju nezaposlenima i penzionerima!

EPCG i Milutin Đukanović moraju da plate kazne zbog popusta na struju nezaposlenima i penzionerima!

SUD za prekršaje osudio EPCG i Milutina Đukanovića jer su dali popust na struju nezaposlenima i penzionerima!

Milutin Đukanović, Foto nova.org.me

Tim povodom oglasili su se iz Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić, odakle izražavaju nezadovoljstvo presudom Suda za prekršaje. Naime, kompanija i predsednik Odbora direktora Milutin Đukanović krivi zato što su 18. maja 2021. godine doneli odluku o odobravanju popusta na račune za utrošenu električnu energiju penzionerima sa penzijom nižom od 222 evra i nezaposlenima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

– Naznačenom presudom, EPCG je dužna da, kao okrivljeno pravno lice, plati kaznu od 5.000 evra, a predsednik Odbora direktora, kao odgovorno lice u kompaniji, 500 evra – naveli su iz EPCG.

Stav poslovodstva EPCG je, kako su dodali, da ovakvo rešenje Suda za prekršaje, kao nezakonito, ne može opstati u našem pravnom sistemu.

– Bez namere da prejudiciramo ishod, verujemo da će takvu ocenu dati i Viši sud u postupku po žalbi naše kompanije – saopštili su iz EPCG.

Iz kompanije su pitali da li je kažnjavanje društvene odgovornosti dobar način da se stimuliše briga o opštem dobru.

– Smatramo da smo, kao najvažnija kompanija u državi, pored standardnih obaveza u vidu stabilne proizvodnje i urednog snabdevanja električnom energijom, dužni i da, na fonu društvene odgovornosti, konstantno vodimo računa o potrebama i statusu naših kupaca. Da izražavamo poseban senzibiltet prema građanima – budući da zbog njih postojimo – a to se, nesumnjivo, odnosi i na nastojanje da se, kroz politiku popusta, osetljivim kategorijama stanovništva, kakve su penzioneri sa nižim primanjima i nezaposleni, omogući što lakši prolazak kroz veoma kritičan period, kakav je bio i onaj obeležen pandemijom KOVID-19. Pitamo se, dakle, da li je kažnjavanje društvene odgovornosti dobar način da se stimuliše briga o opštem dobru – upitali su iz EPCG.

– Mi ćemo, razume se, nastaviti da vodimo računa o dobrobiti naših kupaca – građana Crne Gore – a nadamo se da će i institucije sistema biti na visini zadatka, te da će im briga o opštem interesu ubuduće biti na prvom mestu, kako ne bismo dolazili do situacija, poput ove, u kojima se očigledno nastoji kazniti društveno odgovoran odnos – zaključili su iz EPCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije