in

Božićna čestitka predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića

Božićna čestitka predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, Njegovom preosveštenstvu episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, Arhijerejskom namesništvu nikšićkom i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve, sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

Foto: V.K.

On je naglasio da ovaj Božić dočekujemo posle izuzetno uspešne godine na lokalnom nivou u Nikšiću, čija je kruna bila litija posvećena Svetom Vasiliju Ostroškom, koju je zajedno sa mitropolitom Joanikijem i episkopom Metodijem upravo predvodio patrijarh Porfirije, čime su se ostvarile želje koje su imali za vreme Božića prethodne godine. Takođe, stvoreni su preduslovi da Sveti Vasilije Ostroški u 2023. godini postane i zvanično slava Opštine Nikšić, čime će se formalizovati osećanje i volja građana Nikšića.

-Ne možemo da se u ovom trenutku ne setimo našeg stradalnog Kosova i Metohije, na koje nisu prethodnih dana dozvolili pristup patrijarhu srpskom, jedinom istinskom domaćinu na našoj svetoj zemlji. Naše molitve su uz naš narod na Kosovu i Metohiji i ovog Božića, naveo je Kovačević.

Predsednik Opštine je takođe istakao važnost potpisivanja Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, kao jednog od najznačajnijih događaja u protekloj godini.

– Ovih dana se sećamo i početaka borbe od pre tri godine za odbranu svetinja i trudimo se da ostanemo dostojni i u budućem vremenu, a za to je potrebno da ujedinimo sve naše snage kako bismo mogli da delujemo na polzu cela naroda. Želeći i arhijerejima i vernom narodu dobro zdravlje i svaku sreću, još jednom sve pozdravljam najradosnijim pozdravom: Mir Božiji – Hristos se rodi! Vaistinu se rodi! – poručio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije