in

Andrija Mandić o popisu, Srbima na KiM, interesima Crne Gore…

Andrija Mandić o popisu, Srbima na KiM, interesima Crne Gore…

PREDSEDNIK Nove srpske demokrateije i poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić ocenjuje da su prethodnu godinu obeležile nestabilnosti na političkoj sceni Crne Gore, ali i i jasni pokušaji parlamentarne većine da dođe do rešenja koja će Crnu Goru uvesti u mirne političke vode.

Foto Profimedia

U intervjuu za Borbu, Mandić je rekao da veruje da će u 2023. prevladati jezik dijaloga i da će doći do stabilizacije političkih prilika u zemlji. Govoreći o predstojećem popisu, lider NSD-a podsetio je da je popis trebalo da bude održan 2021. godine, ali da je najvažnije da će građani biti u prilici da se prvi put slobodno izjasne, što će olakšati mnoge reforme u Crnoj Gori i biti od velikog statističkog značaja.

On je poslao snažnu poruku podrške za srpski narod na Kosovu i Metohiji, koji ne pristaje na diskriminaciju, šikaniranje i kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda, dodajući, da Srbi na Kosmetu ne traže ništa što im ne pripada, a jedino što su videli su bol i patnja koji ne prestaju decenijama. Predsednik Nove srpske demokratije poručio je da je Crnoj Gori mesto u Otvorenom Balkanu i da će od te inicijative država imati koristi.

– Kroz inicijativu Otvorenog Balkana, koristi od povezivanja zemalja regiona su na mnoštvu polja, naročito u slobodnom i neometanog kretanja ljudi, prometa roba i usluga, te sveukupnog ekonomskog integrisanja. Ako razmišljate o privrednom razvoju, glavna stvar je lakša dostupnost raznolike radne snage koju, potencijalno, ne posedujete u dovoljnoj meri na domaćem tržištu. Dakle, pozitivni efekti od ove asocijacije su u gotovo na svim poljima . Tako da je Crnoj Gori svakako mesto u Otvorenom Balkanu – kategoričan je Mandić.

BONUS VIDEO – SELAM ALEJKUM, CRNOGORCI: Dijaspora u Podgorici – Skup podrške Milu

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije